Top 15 infografice despre strategie & digital media - Nerds and Words

Nerds and Words

Top 15 infografice despre strategie & digital media

Youtube e deopotrivă a doua cea mai mare rețea de căutare, precum și a doua cea mai populară rețea de socializare: 79% din utilizatorii de internet spun că dețin un cont pe YouTube. Potrivit Oberlo, utilizatorii consumă zilnic conținut „în valoare de” 1 miliard de ore pe YouTube. Iar mare parte din vizionări vin de pe dispozitivele mobile mai degrabă decât de pe desktop/laptop. Ce lecții putem învăța din acest mini-studiu de caz? Că deși ne plac poveștile și mai citim din când în când câte un articol (în prinipiu sărind printre rânduri), suntem „creaturi vizuale”: ne place să consumăm informația într-un format ușor de asimilat, care presupune mai puțin efort din partea noastră. Imaginile sunt procesate mult mai repede decât rândurile citite și, de multe ori, informația asimilată astfel nu se uită la fel de repede. În al doilea rând, faptul că preferăm dispozitivele mobile vine în competarea acestei nevoi pentru rapiditate și conținut ușor de consumat. De aici și interesul crescut pentru infografice: ne oferă informație pe un suport vizual, informație pe care o putem consuma oriunde, oricând și care, deși nu cere mare atenție din partea noastră, se așază în mod natural la locul ei.

 

Din motivele astea am hotărât ca pentru articolul de față să mergem pe o altă abordare. În loc să scriem și să tot scriem, vom lăsa imaginile să vorbească pentru noi. Le vom organiza pe teme și subiecte de interes, iar restul… Ei bine, depinde doar de voi, cititorii, și de interesul vostru față de temele puse în discuție.

 

Infografice despre strategie și valori

Orice afacere sănătoasă se construiește pe câțiva piloni de bază: identitate, misiune & viziune, indicatori de performanță și cunoașterea publicului căruia i se adresează.

Ce e un indicartor de performanță (KPI)?

 

 

Cum (re)construiești călătoria consumatorului pentru a-ți cunoaște mai bine audiența?

 

 

Cele mai influente valori la nivel mondial

 

Și aici voi cita din articolul full de pe Visual Capitalist: din punct de vedere al leadershipului sau al unei afaceri, valorile prezintă un interes major pentru că pot influența felul în care oamenii, în general, și consumatorii, în particular, iau decizii în viața lor de zi cu zi. Din felul în care aceștia interacționează cu lumea, putem desprinde anumite experiențe care aprind în ei beculețul pe care vrem să-l aprindă- adică pun accent pe valorile la care țin ei cei mai mult.

 

Dacă poți înțelege de ce anume îi pasă audienței tale, după ce se ghidează  în viață, ce țeluri vor să atingă, ai șansa de a folosi datele pe care le-ai strâns în așa fel încât să-i implici în relația cu brandul, să-i influențezi și să-i motivezi.
-David Allison, Founder of Valuegraphics

 

 

Infografice despre identitatea de brand și proiectarea încrederii

Cum ieși în evidență și cum arăți că ești tu?

 

 

Care-i faza cu încrederea în businessuri?

 

 

Infografice despre inovație și product development

 

 

Infografice despre Internet, social media & marketing digital

Ce se întâmplă minut de minut pe internet în 2020?

 

Cum ar arăta „universul” social media dacă fiecare platformă chiar ar fi o planetă?

 

Cum să alegi platforma potrivită pentru businessul tău

 

Strategii pentru creșterea reach-ului și a angagement-ului pe social media

 

 

Despre Facebook, în câteva cuvinte:

 

 

 

Instagram: scurt pe doi

 

WhatsApp pentru afacerile mici

 

 

Infografice despre web design & instrumente utile în social media management

Ce să folosești ca să-ți ușurezi munca pe social media

 

 

Trenduri în design pentru 2021

 

 

Pe final…

Se vede treaba că vizualul domină comunicarea online în zilele noastre. Însă nici planurile editoriale și copy-ul de site sau de social media nu-s de lepădat. Nu de alta, dar sunt contexte în care pur și simplu nu poți să înlocuiești informația scrisă cu ceva pe suport vizual. Pentru cazurile ăstea specifice, îți recomandăm cu căldură să apelezi la nărzii de serviciu. Ne găsești aici, pregătiți să ne luăm penița-n dinți și să-ți ușurăm munca în domeniul comunicării online. Sau, și mai bine, urmărește-ne pe Facebook pentru mai multe curiozități și trenduri din industrie și pentru a intra încă și mai ușor în legătură cu noi. Pe curând! 🙂