Social media & campanii de comunicare - Nerds and Words
Image Alt

Social media & campanii de comunicare

 /  / Social media & campanii de comunicare

Social media însumează toate platformele de socializare (Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn etc.).

Prezența business-urilor in social media devine obligatorie de vreme ce stakeholderii lor sunt utilizatori permanenți ai rețelelor de socializare. Nu am merge până într-acolo încât să spunem că ”dacă nu ești pe social media, nu exiști”, însă pentru un business este esențial să fie acolo. Asta da.

Social media poate fi un instrument de validare a autenticității unei companii – din perspectiva potențialilor clienți. De câte ori nu ți s-a întâmplat să verifici pe Facebook prezența și activitatea unei firme? Te-au ajutat să iei anumite decizii numărul de followers, review-urile, frecvența postărilor și conținutul acestora, viteza de reacție a moderatorilor de pagină la comentariile, testimonialele și mesajele private?

Privind din perspectiva potențialului de creștere a unui business, social media este un canal de comunicare extrem de eficient – oferind oportunități de consolidare a comunităților în jurul unui brand.

Mizăm pe interacțiunea socială

Spre deosebire de publicitatea tradițională, orice comunici în social media poate fi măsurat. În acest mod, firmele au posibilitatea să-și adapteze din mers tone of voice-ul, modul de abordare, mesajele și modul în care aleg să interacționeze cu potențialii clienți.

Totuși secretul constă în implementarea unui plan de comunicare coerent și unitar, fără abateri semnificative, altminteri riscăm consolidarea poziționării de brand în social media.

Campanii de comunicare

Mai mult decât în orice alt mediu, organizarea de campanii de comunicare presupune, înainte de toate – cunoașterea publicului țintă. În funcție de segmentarea cât mai în adâncime a publicului către care dorești să te adresezi, construiești mesajul și modul de adresabilitate.

Conținutul campaniilor de comunicare poate face diferența între un Return on Investment pozitiv și un buget cheltuit și atât.

 

Comunicarea în social media este extrem de importantă, întrucât reacția consumatorului este imediată. Deși poate părea ușor să creezi mesajul unei campanii de promovare și să interacționezi cu membrii comunității din jurul unui brand, nu este deloc așa. Implementarea corectă a strategiei de comunicare a brand-ului, măsurarea gradului de interacțiune cu brand-ul, definirea principalelor axe de efort și articularea și corența tipului de comunicare pot fi întreprinse corect de specialiști în comunicare, cu experiență în social media.

În cele din urmă, nu uita – un conținut bine scris în social media poate contribui semnificativ la viralitatea brandului tău, fără eforturi financiare semnificative. Iar o descriere de produs (sau de serviciu) bine articulată are șanse mai mari să fie remarcată dacă este corect promovată.

logo-Jidvei

Jidvei a venit cu vinurile bune, noi cu conținutul de social media și munca de PPC.
A rezultat un parteneriat de lungă durată, care s-a lăsat cu vizite în vie și degustări în miez de noapte. Fără ocolișuri: e bine să ai prieteni din ăștia.

ezgif.com-gif-maker

Lucrăm alături de un business care nu e business, ci… poveste monetizată.
Cu plante crescute și iubite în inima Germaniei înainte de a fi date „spre adopție” oriunde în Europa, în cantități extrem de limitate.
Pentru că n-ai loc să crești și să iubești mai mult de câteva plante exotice odată.

server-configro-logo-1596797077

Geografic, sunt cam cei mai îndepărtați clienți ai noștri (salutare, Aleșd!). Emoțional însă, ne sunt aproape încă din 2018 când am deschis agenția. #bffs

ezgif.com-gif-maker

Ne-au plăcut grija cu care-și tratează oamenii și companiile, așa ne-am întâlnit. De-atunci, am devenit nu doar parteneri, ci și buni prieteni. Și tot așa am învățat și noi bunele practici din HR, tot făcând research și scriind pentru Facebook și LinkedIn.

logo

Când viitorul îți bate la ușă, deschizi ușa și dai binețe. Echipa Charger România are o misiune nobilă în față: aceea de a îmbunătăți infrastructura românească pentru vehicule electrice și hibride. Punem și noi umărul cum știm: text & strategie de content.

Scrie-ne un mesaj cu nevoile tale și revenim rapid cu sfaturi și o ofertă