Nerds and Words

Cum găsești inspirația pentru social media

Inspirația este o componentă-cheie în marketing și cere resurse de tot felul. Dar cum găsești inspirația pentru social media?

Conceptul e simplu

Inspirația este un proces mental care ne ajută să descoperim idei noi și să găsim soluții la probleme. Progres și distracție 🙂 Aceasta poate fi declanșată de o varietate de stimuli, inclusiv experiențele personale, observațiile și interacțiunile cu alți oameni.

În contextul care ne interesează aici, adică social media, inspirația se referă la descoperirea ideilor noi și a conținutului de calitate care să fie distribuit pe platforme precum Facebook, Instagram sau LinkedIn. Ca să ai succes și să ții interesul viu, cu alte cuvinte.

Cum găsești inspirația pentru social media

Pentru a o găsi și explora, este important să începi prin a ști ce cauți. Fie că este vorba despre idei de conținut, strategii de campanie sau tendințe în industrie, ai nevoie de un obiectiv clar. Iar apoi, muncă de copywriting și nu numai.

1. Caută inspirație în afara industriei tale

Pentru a te diferenția de concurență și a atrage publicul potrivit, trebuie să fii creativ și să găsești idei noi. Deci nu-i musai să te uiți în curtea ta. Fă un pas în spate și caută inspirație în alte domenii cum ar fi arta, muzica sau tehnologia. Și încearcă să adaptezi aceste idei la nevoile tale și industria ta. Hai că o să fie bine 🙂

2. Influencerii influențează. Doooh

Influencerii pot fi o sursă valoroasă de inspirație pentru tine în social media. Doar să ai grijă să-i urmărești pe ăia care trebuie. Urmărește-i și vezi ce conținut produc. Încearcă să identifici ce funcționează și ce nu funcționează în conținutul lor și adaptează aceste idei la afacerea ta.

3. Creează un grup de discuție

Un grup de discuție poate fi o sursă excelentă de inspirație pentru social media. Invită membrii echipei tale, clienți, parteneri, oameni deștepți. Oferă-le platforma să discute despre idei de conținut, strategii de campanie și tendințe în industrie. Încearcă să identifici problemele și provocările cu care se confruntă publicul tău și să găsești soluții.

Cum găsești inspirația pentru social media

Cum să transformi inspirația în idei de conținut

Găsirea inspirației este doar o parte a procesului de social media marketing. Pentru a transforma inspirația în idei de conținut, trebuie să fii creativ și să găsești modalități de a adapta ideile la afacerea ta. Eheee, nu e ușor, daaaar, uite câteva idei.

1. Află care-s nevoile publicului tău

Pentru a crea conținut de calitate, trebuie să pricepi foarte bine nevoile publicului. Întreabă, ascultă, caută să fii parte din proces. Identifică problemele și provocările cu care se confruntă publicul și creează conținut care să ofere soluții. Soluția e mereu răspunsul.

2. Fii creativ! (dap, ușor de zis, greu de făcut)

Creativitatea este una din cheile către inima (și portofelul) oamenilor. Găsește modalități de a prezenta informația și de a te diferenția de concurență. Folosește imagini, grafice și videoclipuri pentru a-ți face conținutul mai atractiv și mai interesant.

3. Testează și adaptează

Nu există o rețetă universală pentru succes în social media. Poate doar pisicile, haha.

Este important să testezi diferite idei și să adaptezi strategiile în funcție de rezultatele obținute. Monitorizează performanța conținutului tău pe platformele de social media și ajustează strategia în consecință. Iar dacă ceva nu e ok, fă un pas în spate și cheamă provesioniștii în servicii social media.

 

Instrumente și resurse pentru inspirație în social media

Există o varietate de instrumente și resurse disponibile pentru a te ajuta să găsești răspunsul la întrebarea Cum găsești inspirația pentru social media. Iată doar 3 dintre ele.

1. Google Trends

Google Trends este o unealtă gratuită care îți permite să descoperi cele mai populare căutări într-un anumit domeniu sau pe o anumită temă. Folosește această unealtă pentru a identifica tendințele în industrie și pentru a găsi idei de conținut relevante.

2. BuzzSumo

BuzzSumo este o altă unealtă utilă pentru a găsi idei de conținut. Această unealtă îți permite să cauți cele mai populare conținuturi pe o anumită temă sau dintr-o anumită industrie. Folosește-o pentru a identifica cele mai bune practici și pentru a te inspira din conținutul altor branduri.

3. Pinterest

Pinterest este o platformă de social media care poate fi utilizată pentru a găsi idei de conținut și inspirație vizuală. Caută imagini și idei și salvează-le. Folosește-le apoi pentru a crea propriul conținut și a te diferenția de concurență. Inspirația in social media se găsește la tot pasul.

Greșeli comune de evitat atunci când cauți de zor inspirație

1. Copierea conținutului altor branduri

Just dont! Copierea conținutului altor branduri nu este o strategie eficientă în social media marketing. Chit ă nu află nimeni. E neetic și lame. În loc să copiezi, mai bine te inpiri și atât. Ok, nimic nu e nou cu adevărat, dar totuși. Make it your own!

2. Ignorarea nevoilor publicului

Again: dont! Pentru a crea conținut de calitate, trebuie să înțelegi nevoile publicului. Ignorarea acestor nevoi poate duce la crearea unui conținut ineficient și nepotrivit. Pierzi timp și bani.

3. Lipsa de diversitate în conținut

Diversitatea este importantă în social media marketing. Încearcă să creezi conținut variat și să te adaptezi la interesele și preferințele publicului pe care-l vizezi. Dacă livrezi același tip de conținut mereu și mereu, oameni cască și se plictisesc. Și apoi te ignoră. Not good.

Măsurarea succesului

Pentru a măsura succesul, pentru a vedea dacă inspirația e de bun-augur sau nu, revenim la obiective. Trebuie să le ai. Uită-te la indicatorii relevanți pentru a măsura succesul campaniilor și ajustează strategia în consecință. Social media analytics.

Concluzie: Menținerea inspirației

Dacă ai răsuns la întrebarea Cum găsești inspirația pentru social media, atunci trebuie să o și păstrezi. Găsirea inspirației în social media poate fi o provocare, așa e. Dar este esențială pentru succesul în marketingul online.