Comunicarea online în sectorul ONG - Nerds and Words

Nerds and Words

ong cover

Comunicarea online în sectorul ONG

Astăzi vorbim despre comunicarea online în sectorul ONG și îți prezentăm în rândurile de mai jos cinci organizații faine din țară, care trec cu brio nu doar la materia de implicare socială, ci și la cea de marketing.

Asociația The Social Incubator

Anual, aproximativ 3.500 de tineri părăsesc sistemul de protecție a copilului, nepregătiți pentru viața pe cont propriu. Asociația The Social Incubator, din București, reușește prin proiectele sale să contribuie activ la schimbarea acestei statistici și să susțină tinerii care au părăsit – sau urmează să părăsească – sistemul de protecție a copilului să facă tranziția către viața adultă.

Organizația comunică activ atât printr-un site bine pus la punct – unde găsești toate informațiile relevante despre inițiativele lor, cât și prin intermediul platformelor de social media (Facebook, Instagram) – unde aceștia postează zilnic noutăți despre evenimente și stadiul în care se află proiectele lor.

Unul dintre cele mai recente proiecte ale organizației, programul Plan de viață, asigură cămin, job-uri și consiliere pentru 10 tineri în scopul de a le facilita integrarea socială.

ong 1

Poți urmări și susține activitatea lor aici:

https://asociatiasocialincubator.org/

https://www.facebook.com/asociatiasocialincubator

Go Free – Asociaţia pentru Sprijinirea Societăţii Civile

Înființată în ianuarie 2012, cu sediul în Cluj-Napoca, Go Free are misiunea de a crește nivelul de cultură, educație și democrație în rândul societății civile din România. Proiectele asociației au ca obiective principale: combaterea discursului instigator la ură, încurajarea activismului civic, apărarea valorilor democratice dar și creșterea interacțiunii dintre tineri și autoritățile locale.

ONG 2

Site-ul și platformele de social media ale organizației (Facebook, Instagram) sunt construite în jurul unui instrument dezvoltat de către aceasta: jurnalismul comunitar. Astfel, voluntarii Go Free documentează materiale complexe despre diverse probleme ale comunităților în care trăim sau despre nevoile unor grupuri vulnerabile, în încercarea de a da vizibilitate acelor situații pe care de multe ori presa mainstream le ignoră sau le prezintă eronat. Aceste materiale pot fi accesate atât pe site, cât și în format fizic prin intermediul Revistei Go Free.

Proiectele curente ale asociației vizează pe de o parte realizarea de documentări despre memorialele comuniste din țară – cu scopul dezvoltării unui model de educație pentru democrație, iar pe altă parte au în vedere dezvoltarea de oportunități pentru tinerii din mediul rural, prin programul Satul European de Tineret, realizat în parteneriat cu Asociaţia pentru Dezvoltare Activă.

ONG 3

Poți urmări și susține activitatea lor aici:

http://www.gofree.ro/

https://www.facebook.com/AsociatiaGoFreeCluj

Asociaţia pentru Dezvoltare Activă (ADA)

ADA oferă prin proiectele sale un context de educație nonformală și implicare pentru tinerii din județul Bacău. Organizația s-a născut din dorința de a oferi tinerilor oportunitatea de a se dezvolta într-un mediu nonformal, conform propriilor nevoi și obiective de învățare. Astfel, ADA facilitează accesul tinerilor la ateliere, cursuri de formare, dezbateri și schimburi internaționale de tineri, ce au ca obiective principale dezvoltarea activă și durabilă.

ONG 4

Site-ul asociației este plin de culoare și ușor de navigat, poți afla de aici despre valori, misiune și proiecte curente. Același stil intreractiv este păstrat și pe conturile de social media ale organizației (Facebook, Instagram), unde poți urmări postări foto, dar mai ales video, despre cum sunt dezvoltate și mai apoi puse în practică inițiativele lor.

Împreună cu Go Free, aceștia vor organiza la finalul lunii noiembrie Gala Tinerilor din Mediul Rural – ce pune reflectoarele pe tineri implicați, educatori responsabili și povești de succes din satele românești. Gala va avea loc online și va putea fi urmărită live pe Facebook.

ONG 5

Poți urmări și susține activitatea lor aici:

http://dezvoltareactiva.ro/http://dezvoltareactiva.ro/

https://www.facebook.com/AsociatiaPentruDezvoltareActiva

Act for Tomorrow  

Cu sediul în București, însă cu o atenție orientată spre problemele de mediu din toată țara, Act for Tomorrow este un ONG creat cu rolul de a promova o cultură a responsabilității civice și sociale în rândul cetățenilor și de a-i educa cum să își îmbunătățească calitatea vieții într-un mod sustenabil, fără a periclita resursele generațiilor viitoare.

ONG 6

Asociația comunică aproape zilnic prin intermediul platformelor de social media (Facebook, Instagram) despre proiectele sale, dar și despre diverse situații de criză legate de protecția mediului din România. Site-ul Act for Tomorrow centralizează într-un loc toate cele postate și ne oferă posibilitatea să aflăm mai multe despre echipa de proiect și inițiativele curente. Totodată, pe site putem citi documentări despre dezastrele ecologice din țară, dar și despre campanii de protecția mediului.

În prezent, Act for Tomorrow este partener al programului „România Plantează pentru mâine”, cea mai mare inițiativă finanțată din fonduri private de plantare din România. 

Poți urmări și susține activitatea lor aici:

https://actfortomorrow.ro/date/2020/09/

https://www.facebook.com/ActforTomorrow/

Forum Apulum

Înființată în anul 2017, în Alba Iulia, Forum Apulum implementează proiecte naționale ce au ca obiectiv gândirea critică și activarea civică. Misiunea organizației este de a forma noi generații de cetățeni informați și implicați, pregătiți să aducă transformări pozitive în comunitățile lor.

Ghidul elevului, seria de benzi desenate Cartea fetelor, Ghidul ilustrat al comunismului românesc – sunt toate materiale ieșite de sub mâna echipei Forum Apulum, așa că la capitolul comunicare merită din plin zece cu steluță. Poți accesa aceste materiale pe site-ul organizației, unde vei găsi și informații despre evenimente și proiectele lor curente, iar pe lângă platformele de social media (Facebook, Instagram), poți să le dai și un subscribe pe Youtube – unde aceștia postează o serie de interviuri și un podcast cu focus pe educație civică.

Gen, revistă este cel mai recent proiect Forum Apulum, în care o echipă de tineri 16-24 de ani caută să-și exprime ideile și trăirile mai departe de canalele de social media.

ONG 8

Poți urmări și susține activitatea lor aici:

https://forumapulum.ro

https://www.facebook.com/forumapulum 

Articol scris de Adriana Cozanu

 

Dacă și ONG-ul tău are nevoie de ajutor în comunicarea online, lasă-ne să te ajutăm. 🙂
Scrie-ne acum și hai să vedem cum organizația ta poate deveni mai vizibilă pentru oamenii care vor să se implice.