Nerds and Words

christmas

Cadouri de Crăciun? Cărți, evident

„Cadouri de Crăciun” – ce simți când auzi asta? O ușoară urmă de stres sau entuziasm total? Orice ar fi, găsim împreună o soluție.

La Nerds & Words suntem mulți scriitori. Copywriteri, content writeri, autori de cărți și șmecheri pe bloguri. Oricum, pretindem că știm să legăm cuvintele între ele, asta e important. Și după cum bine știi, noi, scriitorii, suntem contractual obligați să spunem că iubim să citim, de fiecare dată când discutăm despre hobby-uri.

Așadar, pentru că se apropie perioada temută/iubită de Crăciun, am decis că e timpul să ne folosim titlul de scriitori și să compilăm o listă de cărți numai bune pentru tine – cărți faine, accesibile și variate, pe care să le dai cadou oamenilor ăia. Știi tu, ăia care refuză să îți zică ce își doresc de fapt. (Știu că vrei un storcător, Bunica Aurelia, nu te mai ascunde după deget!)

 

Să intrăm direct în lectură, prin urmare:

 

Testul Psihopatului – Jon Ronson – Psihologie, cu un shot de umor

Băiatul ăsta, Jon Ronson, devine pasionat de psihopați și de cum îi putem identifica. Jurnalist la origine, ne ia pe noi, cititorii, într-o călătorie plină de umor și încurcături, în dorința de a înțelege mai bine mintea umană. E haioasă, e insightful, te lasă cu o urmă de paranoia. Perfectă, într-un cuvânt.

Every time I find the meaning of life, they change it – Daniel Klein – Filozofie

Dacă nu ești deja cucerit de titlu, nu știu ce pot să zic în plus ca să te conving s-o citești (și s-o dăruiești). Și cartea asta e amuzantă, o să vezi că am un pattern la literatură. Daniel e un moșuleț de 80+ ani, care a studiat filozofia întreaga viață și s-a prins că de fapt totul e o glumă. Vorbește despre citatele pe care le-a adunat de-a lungul vieții și cum le vede el acum, la bătrânețe. Știm cu toții că moșuleții care vorbesc despre sensul vieții sunt cele mai amuzante personaje, iar cartea asta nu e o excepție!

Recovery – Russell Brand – Self help, Adicții

Nu e Crăciun dacă nu vorbim despre adicții, nu? Russell Brand e un dependent devenit comediant/actor, devenit guru de dezvoltare personală și spirituală. Nu și-a pierdut deloc șarmul anilor de comedie și vorbește despre un subiect dureros și personal în cel mai uman mod posibil. Mai mult, nu este o carte bună doar pentru bunicul tău alcoolic care nici nu vorbește engleză – este o lectură incredibilă pentru orice fel de persoană care vrea să iasă din ciclul nociv al comportamentelor repetitive și să ducă o viață mai fericită.

1984 – George Orwell – SF

Acum vreun an mi-am făcut un tatuaj cu cartea mea preferată, „1984” de George Orwell. Pentru că sunt scriitoare și citesc, ați înțeles, da? Mă așteptam să primesc foarte mult street cred pentru referința mea și să am niște conversații prolifice pe baza ei. Nu mic mi-a fost șocul când am descoperit cât de puțini oameni știu de cartea asta. Prin urmare, profit de acest moment pentru a face niște propagandă (haha, ce glumiță bună – o să înțelegeți după ce citiți cartea). Iar după ce o terminați, dați-o la toată lumea din jurul vostru. Poate așa o să-mi admire și mie cineva tatuajul.

Sharp Objects – Gillian Flynn – Mister

E posibil să fi auzit de numele ăsta de la HBO, că au făcut o mini serie bazată pe povestea scrisă de Gillian Flynn. Cartea e mai faină, cum se întâmplă adesea. Nu o să intru în detalii despre plot, că puteți găsi detalii pe tot internetul. În schimb, am să vă spun contextul în care am citit-o: eram în Polonia, într-un concediu exagerat de o săptămână. Tot ce pot să vă spun este că jumătate de Varșovie nu a fost vizitată din cauza acestei cărți. Oferiți-o (sau citiți-o) cu precauție. Și nu în concediu, clar.

 

Așadar, iată 5 cărți pe care le puteți face cadou de Crăciun. Am încercat să acopăr arii variate de interes, deși cu toții știm că tot self help citesc mereu. Și că mai mult mă uit la filme, dar să nu mai spuneți nimănui.

Nu uitați să ne dați like pe Facebook, că suntem amuzanți și acolo. Și nu uitați să ne vizitați site-ul, să vedeți câte lucruri faine putem face pentru voi, că doar suntem scriitori. 🙂