Nerds and Words

Digital Nerdbites (5) – Spooky social media updates wrap up

 

Octombrie a venit cu o mulțime de modificări și social media updates as treats, plus un ultim trick de Halloween de la Instagram – conturi suspendate, content sau followers care dispar și reapar. 👻 Acum că am terminat cu programul spooky de Halloween, dăm jos pânzele de păianjen de pe home page and we paint it black… Friday.

 

Instagram outage report

Sursa: https://downdetector.com/status/instagram/

General

De astăzi intră în vigoare Digital Markets Act, care definește mai clar ce determină transformarea unei platforme într-un gigant al online-ului. Pentru ca marile platforme să nu poată monopoliza piața online, DMA intenționează să le reglementeze. Pragurile definite prin act vor determina care sunt companiile ce se încadrează în categoria giganților din online. Faza de implementare durează șase luni, iar în 2024 se estimează aplicarea obligațiilor din DMA.

Tot în Octombrie am aflat și cât costă un cont hackuit de pe platformele de socializare – LinkedIn pare să dețină cele mai costisitoare conturi, ajungând până la 45$, în timp ce un cont de Facebook costă 14$.

Mesajele antisemite cu care Kanye West a încercat să șocheze în cadrul unui eveniment de fashion din Paris de la începutul lunii au determinat decizia Adidas de a renunța la colaborarea cu el și, implicit, pierderea locului său pe lista de miliardari Forbes.

Un raport efectuat de Global Witness și Cybersecurity for Democracy demonstrează modalitatea în care se propagă pe TikTok și Meta materiale de dezinformare politică, dar și ce măsuri pot lua platformele pentru a stopa fenomenul dezinformării electorale înainte ca acesta să atingă proporții globale.

 

Rețele sociale

Instagram testează pentru profilurile utilizatorilor o opțiune deja disponibilă pe Facebook, profile song, pentru nostalgicii fani MySpace sau pentru cei care știau că piesa pe care o ții la status pe mess era cea mai buna metodă să le comunici celorlalți cum ești.

Twitter a testat o opțiune de poțiune pentru Halloween care să ne lase să livrăm all in one: video, imagini și GIFs, toate într-un singur tweet, dovedind creativitatea pe care o permit postările de tip mixed media:

Tot din categoria treats, TikTok a lansat TikTok Academy – certificările obținute în cadrul său pot fi afișate pe profilul de LinkedIn și te pot ajuta să înțelegi cum să-ți optimizezi rezultatele pe TikTok. 

Iar experiența pe proaspăt ”eliberata” platformă și Twitter Space pare să migreze către senzații auditive diversificate prin noile notificări și app features de sunet pe care cei de la Twitter le testează anul acesta.

Nu putem încheia capitolul audio fără să menționăm aniversarea de 17 ani a YouTube. În spooky season, ne-au dat treats prin social media updates here to stay. Ambient mode permite adaptarea dinamică a culorilor în funcție de ce urmărești, iar butoanele din aplicație au fost formatate pentru extra UX points. Mai mult, pentru a defini experiența imersivă în clipurile urmărite, cei de la YouTube au lansat pinch to zoom și precise seeking.

LinkedIn eficientizează procesul de recrutare pe platformă și oferă noi features atât pentru angajatori cât și pentru potențialii angajați – secțiunea de Commitments de pe pagina companiei poate ajuta candidații să verifice cât de similare sunt valorile lor în comparație cu cele ale companiilor.