Image Alt

Copywriting (broșuri, roll-ups, taglines)

 /  / Copywriting (broșuri, roll-ups, taglines)

Suntem specializați în tot ce înseamnă copywriting-ul de calitate, indiferent de scop.

Broșurile, pliantele, roll-up-urile, mapele de prezentare și tot ce ține de reprezentarea grafică a unui brand participă activ la creșterea brand awareness-ului. Și desigur, transmit mesajul dorit: o promoție, o lansare de produs/serviciu, prezentarea generală a firmei etc.

Deși pot părea învechite, broșurile și materialele printate, în general, au putere de conversie, atunci când transmit un mesaj consistent, în câteva cuvinte. Secretul oricărui material printat constă în evidențierea beneficiilor și utilizarea de cuvinte puternice. Alături de grafică, textul trebuie să pătrundă în mintea potențialului client și să-i transmită ceva – o experiență, un beneficiu, un bine perceput.

În conceperea unui copy pentru materialele promoționale utilizate în marketing-ul direct, copywriterul trebuie să cunoască anumite principii psihologice și să le implementeze în realizarea textului. De pildă, poziționarea textului, repetarea anumitor cuvinte, tehnici de story-telling, principiul ancorării, evitarea negațiilor și așa mai departe.

Copy simplu, scris bine

Materialele de marketing – broșuri, flyere, roll-up-uri – au un impact mai puternic atunci când își păstrează simplitatea. Atunci când mesajul transmis poate fi procesat la o primă privire. O broșură încărcată cu foarte multe informații sfârșește, de cele mai multe ori, la coș. Motivul este simplu: oamenii sunt atât de angrenați în rutina zilnică și atât de bombardați cu flyere, broșuri și bannere publicitare, încât procesul de selecție devine aproape inconștient.

Dacă vreți să citiți duzine întregi de sfaturi și trucuri despre scrisul comercial, e foarte bine. De exemplu, iată un material destul de amplu despre copywriting. Însă cel mai bun sfat pe care-l puteți primi, indiferent de tipul de servicii căutate, este următorul: apelați la un profesionist.

Cunoașterea publicului țintă și mixul de marketing

Regula de bază în copywriting constă în cunoașterea buyer persona. Cine este omul cu care vorbim? Cine trebuie să cumpere? Echipa Nerds & Words petrece mult timp în acest proces de identificare a publicului țintă și de definire a principalelor sale caracteristici.

Pornim de la întrebări de ordin demografic și mergem până la întrebări care conturează publicul țintă din punct de vedere educațional și comportamental. Procesul ne ajută să conturăm nevoia potențialului cumpărător. Orice mesaj transmis către o plajă largă de utilizatori trebuie să treacă prin filtrele de mai sus, pentru a ne asigura că au șansa de a pătrunde în mintea cititorului.

Include un Call to Action

Am întâlnit flyere sau broșuri care prezentau o înșiruire de cuvinte fără un scop anume. Decizia unei companii de a produce și împărți o broșură pornește de la un scop/obiectiv. Ideal este ca obiectivul să fie unul SMART: Specific, Măsurabil, Accesibil, Relevant, Delimitat în Timp: “Dorim să obținem un număr de 1000 de înscrieri la concursul X, cu accesarea paginii de concurs și completarea formularului de înscriere, până la data de zz/ll/aa”. Având la bază obiectivul SMART transmis, știm ce call-to-action să utilizăm pentru a fi cât mai aproape de target-ul clientului.

De exemplu, iată un call to action pe care ne place să-l folosim, dublat de o promisiune prietenoasă:

Scrie-ne un mesaj cu nevoile tale și revenim rapid cu sfaturi și o ofertă