Image Alt

Descriere de produs

 /  / Descriere de produs

Descrierea de produs primează când vine vorba de puterea de vânzare a unui produs în mediul online.

Evident, la fel de importantă este si imaginea de produs; însă o descriere originală, care abordează beneficiile reale ale produsului în direct raport cu nevoia clientului, aduce o valoare incontestabilă efortului de vânzare.

Poate fi, într-adevăr, o sarcină dificilă să realizezi descrieri de produs originale, mai ales atunci când magazinul online pe care îl gestionezi însumează sute sau mii de produse. De cele mai multe ori, clienții noștri au decis să apeleze la serviciile unei agenții specializate în copywriting în momentul în care s-au aflat în poziția de a redacta o descriere originală, orientată spre vânzare, pentru produse banale, cum ar fi: un șurub, o curea, un cauciuc auto și lista poate continua. Iar odată ce le-am scris conținutul pentru site, clienții vor, de obicei, și o abordare profesionistă a descrierilor produselor de pe respectivul site.

Descrierea de produs trebuie să inspire potențialul client să cumpere

De cele mai multe ori, descrierea produsului trebuie să depașească înșiruirea de specificații tehnice. Ea trebuie să creeze nevoia! Așa cum contează și în construirea campaniei de promovare, identificarea buyer persona – clientul ideal, este punctul de pornire în procesul de descriere a produselor.

Povestea produsului

Descrierea de produs trebuie să fie redată sub formă de poveste. Nu descrii produsul, ci experiența pe care o poate oferi utilizarea produsului. Specialișii Nerds & Words recomandă evitarea caracteristicilor de produs la superlativ și sunt pro descrieri sincere, care pun la încercare imaginația cumpărătorilor. Detalii legate de producția și testarea produsului, utilizarea de cuvinte senzoriale (care fac apel la simțurile omului: tactil, olfactil, auditiv) vor contribui la complexitatea unei descrieri de produs reușite. Spotify, de pildă, are un material foarte bun despre cum ar trebui abordată o descriere de produs.

Structura descrierii de produs

Ținem cont că vizitatorii magazinelor online parcurg, în medie, 15 produse – bărbați și până la 30 de produse – femei, până în momentul în care decizia de achiziție este finală. Descrierea de produs trebuie sa fie structurată și ușor de parcurs și atenție – se recomandă evitarea duplicării de conținut. Imaginează-ți cum ar fi să scrolezi o listă dintr-o categorie de produse cu aceeași descriere. Sau cu descrieri pe care le-ai văzut în alte magazine. De altfel, ce încredere poți avea într-un magazin care dă copy-paste și/sau fură conținut muncit de alții?

Evita greșelile gramaticale și de scriere

O descriere de produs neglijentă poate afecta negativ consumatorul. Sau, mai limpede spus, percepția consumatorului. Această neglijență contribuie la interpretarea conform căreia el, clientul însuși, ar putea fi tratat dezinteresat sau neatent. Sau că produsele nu au o calitate adecvată.

Descrierea de produs contează. Atât pentru vizitatorii website-ului tău, cât și pentru o indexare SEO sănătoasă. De aceea recomandăm să apelezi la copywriteri care vor putea realiza descrieri de produs coerente și originale, pe marginea profilului clientului ideal al magazinului tău.

partener-bucuria

Sincer, chiar ne-am bucurat să dăm glas fiecărui produs în parte. Apoi ne-am și îndulcit. Pentru că atunci când scrii pentru Bucuria, e greu, prieteni, greu de tot să nu simți cum te ia prin surprindere pofta. Descrii, descrii, dar parcă ai gusta puțin, să meargă treaba și mai bine.

logo-ottter

Produsele Otter sunt multe și de calitate bună. Dar ca orice produs, aveau nevoie de descrieri optimizate și corect scrise. Și asta am livrat noi, în timp ce ne trăgeam de șireturi cu clientul. Dați o tură prin aproape orice catalog Otter și aproape sigur veți găsi multe descrieri făcute de echipa Nerds & Shoes. Pardon, Nerds & Words.

Scrie-ne un mesaj cu nevoile tale și revenim rapid cu sfaturi și o ofertă