Nerd It Out Optimist [1] - Nerds and Words

Nerds and Words

Nerd It Out Optimist [1]

Nerd It Out Optimist [1]

Aceasta este recapitularea Nerds & Words a lunii. Despre campanii de comunicare de la noi și de la ei, știri din social media, online marketing, SEO, memes, tools etc. Și trebuie tratată ca atare și la recomandarea specialiștilor în comunicare.

Let’s nerd it out!

Christine Lagarde vorbește despre un euro digital în timp ce Facebook lansează și în Europa Facebook Dating, iar noi le spunem „Adio, dar rămân cu tine!” serviciilor Google Play Music și G-Suite.
Plus un motivațional de luni din partea celor de la KAFUNE.

News

1. Uniunea Europeană și Africa stau la aceeași masă atunci când vine vorba de impozitarea principalilor jucători din zona de tech, în special Facebook, Amazon și Google.
politico

2. După de 16 luni de investigații, subcomitetul Camerei Reprezentanților pe politici antitrust a finalizat ancheta în care Facebook, Apple, Amazon și Google au fost acuzate că au devenit prea mari pentru această lume mică.
Raportul are 450 de pagini, sperăm ca vreo editură să-l publice.

3. Adio Retweet, dar rămân cu tine! Opțiunea prestabilită pentru redistribuire este acum „Quote Tweet!”. Pe Twitter.
@wongmjane

4. Tot Twitter lucrează și la „Hide Replies”, utilizatorii având posibilitatea de a ascunde comentariile – să le spunem – „nepotrivite”.
@wongmjane

4. Behind the scenes cu Matthew Swensen, fotograful echipei de fotbal american New York Giants. Despre real-time content pe social media și marketing prin fotografie.

5. IKEA va deschide în Suedia primul magazin în care va vinde doar mobilă second-hand (recondiționată).
wersm

6. Sub orice mască de protecție  împotriva SARS-CoV-2 se ascunde un zâmbet. Așa au decis cei de la Apple începând cu iOS 14.2.
emojipedia

7. O listă cu rețelele de socializare și aplicațiile care au / vor avea această opțiune:
Facebook, Instagram, WhatsApp, Twitter, LinkedIn, YouTube, Pinterest, Snapchat, Slack, Viber, Skype, Google Search App, Triller, Squad, Hily, Octi.

8. Google G Suite este acum Google Workspace, care vine la pachet și cu o nouă identitate vizuală pentru GMail, GDrive, Google Docs, Sheets and Presentations.

9. Oficial, Google Play Music nu mai este disponibil în România, dar în sensul că nu mai putem achiziționa muzică. Încă avem acces la melodii, dar până în decembrie.

Google Play Music
10. Facebook va înlătura conținutul legat de negarea Holocaustului.
facebook blog

11. LinkedIn face un „Top Ten” cu cele mai căutate joburi la nivel mondial, respectiv șase skill-uri pe care orice digital marketer trebuie să le aibă.
searchenginejournal

12. Instagram va oferi în curând posibilitatea de a vedea statistici pe 30 de zile, respectiv informații despre conturile care au ad-uri sub formă de stories.
digitalinformationworld

13. Google introduce „Filter Box”,  o funcție pentru G Search care va oferi posibilitatea de a rafina rezultatele.
digitalinformationworld

14. Parlamentarii și-au retras semnăturile de pe inițiativa ce își propunea să schimbe legea privind accesul la informațiile de interes public (544/2001). Aceasta prevedea introducerea unei taxe de acces pentru răspunsurile trimise atât fizic, cât și electronic.
paginademedia

15. Instagram face disponibilă și în România opțiunea „Follow Suggestions” în Stories. Acest card apare după ce se vedem una sau mai multe stories.
Instagram Follow Suggestions

16. Influencerii din Marea Britanie încep să se organizeze în sindicate.
theguardian

17. Pentru cei peste 1.8 miliarde de utilizatori activi lunar care folosesc grupurile pentru a comunica: Facebook lansează „Neighborhoods”, un tool care promite să conecteze oamenii din cartiere.
socialmediatoday

18. Și încă o lansare din partea Facebook: compania lansează în Europa Facebook Dating. Ați ghicit, este un serviciu de dating asemănător cu Tinder.

19. YouTube va adăuga un filtru pe homepage pentru YT Shorts.
@ashishnasa7

e/Commerce

20. Adam Mosseri, Head of Instagram, a anunțat disponibilă opțiunea de shopping pe IGTV, până la finalul anului va apărea și pe Instagram Reels.
@mosseri

21. YouTube permite unui număr restrâns de creatori de conținut să eticheteze propriile merch-uri în clipuri, respectiv să urmărească conversiile prin intermediul Google Analytics.
bloomberg

22. Christinei Lagarde, președinta Băncii Centrale Europene, a declarat la începutul lunii trecute că BCE intenționează să introducă a digital euro dacă piața (=economia) o va cere: „The euro belongs to Europeans and we are its guardian. We should be prepared to issue a digital euro, should the need arise.
ecb

23. Cărturești lansează Cărturești To Go, un serviciu prin care oamenii de acolo îți sar în ajutor dacă n-ai timp de stat în librărie.
Îi contactezi pe WhatsApp/ Facebook/ Instagram/ e-mail, le spui de ce ai nevoie, iar ei îți pregătesc totul în maximum o oră. Plus împachetare gratuită.

Studies

24. Marketingul și stoicismul au mai multe în comun decât ai crede. Colega noastră Monica îți spune ce treabă are filosofia lui Epictet cu cea a lui „Vinde Mai Mult”.
naw blog

25. Au fost chestionate pe Instagram 726135 de Stories și Story Ads pentru a crea un ghid de bune practici pe acest subiect.
socialinsider

26. Parcursul profesional al unui social media manager într-un studiu realizat de Institute for Public Relations, Ragan Communications și Universitatea din Florida.
ipr

Tools

27. Asociația Little People România a lansat chat-ul Leului Curajos, un tool prin care acesta va vorbi direct cu copiii bolnavi de cancer.
Little People

Ad

Motivaționalul de luni cu Oana Pellea și KAFUNE

Quote

Leaks are fun, but don’t let them set your expectations.
– Jon Posser, tech tweeter & Apple leaker.